Muzej suvremene umjetnosti (MSU)
Avenija Dubrovnik 17, ZAGREB

Zbirke u pokretu - stalni postav.

U Muzeju suvremene umjetnosti odlučili su se na sasvim novi koncept i redefiniranje značenja termina stalni postav te su ga tom prilikom odlučili nazvati Zbirke u pokretu. Tim nazivom prikazuju se pomaci u prezentaciji, komunikaciji i interpretaciji umjetničke građe Muzeja te se istodobno naglašavaju najbitnija svojstva suvremene umjetnosti: kretanje, promjena, nestalnost i neizvjesnost. 

Zbirke u pokretu privremenog su karaktera, kako na vremensko-prostornom pa tako i na fizičkom i mentalnom planu jer će se pojedine cjeline i djela u njima zamjenjivati, dodavati i oduzimati. Autori stalnog postava su Nada Beroš i Tihomir Milovac. Trenutni postav čine zbirke Projekt i sudbina, Umjetnost kao život, Umjetnost u umjetnosti, Velika enigma svijeta, Riječi i slike te projekti koji se nalaze u vanjskom prostoru, a koji su integralni dio Zbirke.

Svake prve srijede u mjesecu ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Ostale dane, ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 30 kuna za odrasle te 15 kuna za učenike, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom. Postoji i obiteljska ulaznica s djecom do 15 godina koja se može kupiti po cijeni od 50 kuna. Djeci predškolskog uzrasta, nezaposlenima, članovima strukovnih udruga i novinarima ulaz je uvijek besplatan. Muzej je otvoren za posjetitelje svakim danom osim subote od 10 do 18 sati, a subotom od 10 do 20. Muzej je zatvoren ponedjeljkom te državnim praznicima.

Izvor:

kontakt.

Uočili ste grešku? Javite nam!