Muzej torture
Tkalčićeva 13, ZAGREB

Muzej torture - stalni postav.

Stalni postav muzeja sastoji se od zbirke od preko 70 instrumenata i sprava za mučenje te tamnice. Nekoliko je eksponata koje posjetitelji mogu dodirnuti te isprobati, od kojih su neki giljotina kao simbol Francuske revolucije, rastezalo te slavna Nirnberška djevica.

Povijest svake naprave vjerno je dočarana vizualnim i audio vodičima što posjetiteljima daje uvid u drevne načine poniženja, mučenja i ubijanja kako bi ih se osvijestilo o današnjem svakodnevnom nasilju u školama, domovima te na radnom mjestu. Također, muzej sadrži tzv. tamnicu, malenu i mračnu prostoriju koja posjetiteljima omogućava kratko iskustvo iščekivanja svoje sudbine, baš kako su iščekivale nekadašnje žrtve.

Cijena ulaznica za odrasle osobe iznosi 40 kuna te se, osim na blagajni muzeja, ulaznice mogu kupiti na ovlaštenim prodajnim mjestima kao pto su TISAKmedia, Kompas Zagreb, Školska knjiga i sl. Također, ulaznice se mogu kupiti online po cijeni od 35 kuna. Osobama mlađim od 18 godina ulaz u muzej dopušten je isključivo uz pratnju punoljetne osobe, a posjet Muzeju moguć je svakim radnim danom od 11 do 19 sati.

Izvor:

kontakt.

Uočili ste grešku? Javite nam!