Muzej Iluzija
Ilica 72, ZAGREB

Muzej iluzija - stalni postav.

Stalni postav muzejske izložbe sastoji se od 6 soba te preko 70 instalacija i slika koji u interakciji s posjetiteljima stvaraju vizualne i osjetilne iluzije.

Pet je soba koje same po sebi čine eksponat; soba ogledala, obrnuta soba, amity soba, anti-gravity soba te iluzija stolica. Soba ogledala sastoji se od naizmjenično postavljenih paravana i ogledala u punoj visini zidova koji stvaraju iluziju beskonačnosti sobe, dok se u anti-gravity sobi prkosi svim zakonima fizike. Neki od ostalih eksponata i instalacija su šuplje lice Alberta Einsteina, Iskreno ogledalo i Rupa bez dna. Također, izložbu čini i najveća zbirka holograma u ovom dijelu Europe te slike optičkih iluzija.

Na drugom katu muzeja nalazi se igraonica koja najmlađima omogućuje učenje, natjecanje i zabavu kroz razne mozgalice, puzzle, nemoguće čvorove, trikove i matematičke igre.

Cijena ulaznice za odrasle osobe iznosi 40 kuna, za djecu do 15 godina cijena ulaznice iznosi 25 kuna, dok je ulaz za djecu do 5 godina besplatan. Muzej se može posjetiti svakim danom od 9 do 22 sata.

 

kontakt.

Uočili ste grešku? Javite nam!