Hrvatski prirodoslovni muzej
Demetrova 1, ZAGREB

Hrvatski prirodoslovni muzej - stalni postav.

Stalni postav zagrebačkog Prirodoslovnog muzeja sastoji se od dva dijela te više od dva milijuna izložaka. Mineraloško-petrografska izložba nalazi se na 1. katu, a zoološka izložba nalazi se na 2. katu te na hodniku.

Mineraloško-petrografski dio javnosti je predstavljen 2011. godine te se sastoji od više od stotinu vrijednih uzoraka minerala iz raznih svjetskih nalazišta podijeljenih u zbirke, kao što je npr. zbirka dragog kamenja te zbirka lepoglavskog ahata. Drugi dio ove izložbe obuhvaća zbirke stijena te prikaz svemira i nastanak planeta Zemlje, kao i zbirke meteorita, vezuvskih lava i siga.

Zoološki dio prostire se na 6 soba na 2. katu muzeja te u njegovom hodniku. U hodniku se nalazi bogata zbirka beskralježnjaka i egzotičnih puževa i školjkaša, dok je u ostalim sobama izloženo čitavo životinjsko carstvo od slatkovodnih i morskih riba preko ptica do egzotičnih sisavaca Hrvatske.

Cijena ulaznice za odrasle osobe iznosi 30 kuna, za učenike i studente 20 kuna, a za djecu do 7 godina, hrvatske branitelje, osobe s invaliditetom te za sve posjetitelje svakog prvog četvrtka u mjesecu omogućen je besplatan ulaz. Muzej je otvoren utorkom, srijedom i petkom od 10 do 17 sati, četvrtkom od 10 do 20 sati, petkom od 10 do 19 sati te subotom od 10 do 13 sati. Muzej je zatvoren ponedjeljkom i državnim praznicima.

Izvor:

kontakt.

Uočili ste grešku? Javite nam!